Om EPD Danmark

EPD Danmark er en organisation, som udgiver miljøvaredeklarationer for byggevarer iht. kravene i den europæiske standard EN15804, og arbejder for en europæisk harmonisering af verificerbar dokumentation af byggevarers miljøegenskaber. Kun herigennem kan vi tilbyde byggevareproducenter en så smidig, hurtig og billig proces som muligt, og samtidig sikre europæisk anerkendelse.

EPD Danmark blev nedsat som programoperatør for EPD’er på byggevarer i Danmark i 2014. EPD Danmark sikrer at ”danske EPD’er” (dvs. EPD’er registreret hos EPD Danmark) lever op til kravene i de relevante standarder gennem kontrol og tredjepartsverifikation.

EPD Danmark er medlem af ECO platform, som er en paraplyorganisation for europæiske EPD programoperatører. 

Gennem medlemskabet af ECO Platform, har EPD Danmark forpligtet sig til, at alle EPD’er, der udgives, skal være verificeret af en kompetent og uafhængig tredjepart. En EPD er ikke gyldig før den er verificeret i henhold til kravene i ISO 14025. Gældende EPD’er udstedt af EPD Danmark skal altid forekomme på EPD Danmarks hjemmeside, og den gyldige udgave af EPD’en er altid den, der fremgår af hjemmesiden.

EPD Danmark har ikke et kommercielt sigte - udgifter til drift og vedligehold af sekretariatsfunktioner, medlemskaber, standardiseringsarbejde og hjemmeside m.m. dækkes af gebyrer, som kan findes her.