EPD’er hjælper med at øge virksomhedens troværdighed

Troldtekt


Hos Troldtekt er en af kerneværdierne troværdighed, og med en EPD har de dokumentation for deres miljøprofil. De bruger EPD’en som en del af deres miljødokumentation, på lige fod med bl.a. deres Cradle to Cradle audits og CSR-rapporter. Og det at have en EPD giver god mening for Tina S. Kristensen fra Troldtekt, der fortæller:

– I sin tid var vi en af de første SMV’er til at få fremstillet en EPD. Den har gavnet os i markedsføring og været en konkurrencefordel, da det er en positiv ting overfor rådgivere at kunne fremvise. Vi er derfor ikke i tvivl om hvorvidt vores EPD skal fornyes – det skal den. Men vores overvejelser går lige nu på, hvor mange moduler, vi skal have med.

Den ’største aftager’ af Troldtekts EPD er byggeri, der arbejder med bæredygtighedscertificering, det værende BREEAM, LEED eller DGNB.

– Vi bruger først og fremmest vores EPD som en del af dokumentationspakken til bæredygtigt byggeri, DGNB, BREEAM, LEED m.fl. Vi har med hjælp fra en rådgiver dokumenteret, at vores produkter kan bidrage til mere end 50% af kriterierne i en DGNB-certificering, og vi har bl.a. udarbejdet en brochure, der viser dette på en overskuelig måde, fortæller Tina S. Kristensen.

For Troldtekt giver EPD’en altså værdi og har også været en konkurrencefordel ved byggerier, der skal bæredygtighedscertificeres.

– Vi oplever at DGNB-konsulenter sætter stor pris på, at vi ”gør det let” for dem at indhente dokumentation til certificeret byggeri, slutter Tina S. Kristensen.