EPD’er giver et godt indblik

LECA Danmark


Hos LECA Danmark A/S ser man flere incitamenter til at have en EPD. De oplever en stigende fokus på miljø og bæredygtighed i samfundet, hvilket smitter af på byggebranchen og producenterne, der leverer materialer til byggeriet.

Torben Dyrberg, Adm. Direktør i LECA Danmark A/S, fortæller:

– Flere og flere bygninger bliver certificeret efter DGNB standarden. Desuden begynder de store pensionsselskaber i deres egenskab af bygherrer at stille krav om, at de bygninger, de investerer i, skal være bæredygtighedscertificerede. Vi vil i Leca Danmark A/S gerne bidrage til det bæredygtige byggeri, hvilket er en af grundene til, at vi har en miljøvaredeklaration (EPD), da den gør det nemmere at bæredygtighedscertificere bygninger.

Men LECA Danmark A/S bruger i lige så høj grad deres EPD som værktøj til at optimere deres energi- og ressourceforbrug fortæller Torben Dyrberg:

– Vores første miljøvaredeklaration har været medvirkende til at synliggøre effekten af det projekt, vi har igangsat, hvor vi vil udfase alle fossile brændsler. Vi kalder projektet SPIR og har en forventning om at kunne halvere CO2 udslippet fra produktionen som resultat af projektet.

LECA har altså valgt at bruge den viden der opnås gennem udarbejdelse af EPD’er aktivt.

– Når SPIR er gennemført i 2. halvår af 2019 vil vi begynde at indsamle data til en revideret miljøvaredeklaration, så vi kan se og dokumentere den egentlige reduktion af bl.a. CO2, slutter Torben Dyrberg.