Stigende efterspørgsel som driver for gennemsigtighed

DAMPA


For DAMPA, som er en mindre materialeproducent, har særligt efterspørgsel fra branchen samt mere fokus på cirkulær økonomi og bæredygtighed været afgørende faktorer for beslutningen om at få udarbejdet en EPD.

– Den seneste tid har vi oplevet en stigende efterspørgsel på EPD’er, fordi bygherrerne ønsker, at deres byggerier skal være mere gennemsigtige, fx i forhold til bæredygtighed. Vi oplever bl.a. at flere spørger ind til emissioner, råmaterialer, genanvendelighed, forbrug i produktionen og den slags, siger Helle P. Andreasen fra DAMPA.

For DAMPA kommer EPD’en særligt i fokus, når bygherre ønsker at certificere sit byggeri. Og her står DAMPA pludselig meget stærkere på markedet, når de kan fremvise en EPD.

– Vores produkt ligger prismæssigt i den dyre ende og vil typisk blive anvendt i prestigebyggerier. Det betyder ofte også, at vores målgruppe har større fokus på bæredygtighed. Med vores EPD kan vi i højere grad gå ud og markedsføre vores produkt hos arkitekter og bygherrer, som skal bygge certificeret byggeri, forklarer Helle P. Andreasen.

Selvom en forventning om øget salg var hovedårsag til at DAMPA fik udarbejdet en EPD, så var også ønsket om at tage et ansvar en af årsagerne.

– Som virksomhed vil vi også gerne vise, at vi tager stilling, og at vi har fokus på cirkulær økonomi og de 17 verdensmål. For os er starten på at tage det ansvar at få udarbejdet en EPD. Med den kan vi helt konkret vise, hvordan vi bidrager til den grønne omstilling, og dokumentere at vi har fokus på bæredygtighed, og at vi har dokumentationen i orden, slutter Helle P. Andreasen.