Gensidig anerkendelse af EPD'er

EPD Danmark indgår løbende aftaler om gensidig anerkendelse af tredjepartsverifikation, hvilket muliggør registrering af samme EPD mellem de programoperatører, der indgår i aftalen.


Skal du udgive en EPD gennem en gensidig anerkendelse?

Hvis du som EPD-ejer gerne vil have udgivet din EPD gennem en af EPD Danmarks MR-aftaler. Kontakt os – så guider vi jer igennem processen.

Kontakt os per email: epd-dk@teknologisk.dk

 

Aktuelle aftaler om gensidig anerkendelse 

IBU

Website: https://ibu-epd.com

 

EPD Norge

Website: https://www.epd-norge.noEPD International

Website: https://www.environdec.com

 

Hvorfor gensidig anerkendelse?

EPD Danmark arbejder via sit medlemskab af ECO Platform for en harmonisering og gensidig anerkendelse af EPD’er blandt europæiske programoperatører.

EPD Danmark arbejder derudover med harmonisering af procedurer og programinstruktioner gennem Mutual Recognition aftaler. Her er der gensidig anerkendelse af tredjepartsverifikation, hvilket muliggør registrering af samme EPD mellem de programoperatører, der indgår i aftalen.

EPD-ejere, altså producenter, kan herved få en anden synlighed og adgang til et større marked. Samtidig bliver det enklere for rådgivere, entreprenører og andre, der skal beregne bygningers klimapåvirkning, at tilgå data om de byggevarer, de bruger i deres byggeprojekt.